Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Lavans: ‘Een tikkeltje anders… maar wel lekker onszelf’

25 maart

Konnekt’os stelt u graag voor aan de nieuwste partner van ons MVO-platform. En dat is Lavans, expert in bedrijfskleding, vloer- en sanitaire hygiëne. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helmond. Yvon Jaspers en Lisanne van Roij werken beiden als accountmanager bij Lavans. Maak kennis met deze vertegenwoordigers van een bedrijf dat zich profileert als ‘eigenzinnig, een tikkeltje anders, maar wel lekker zichzelf’.

Innovatief bedrijf
Lavans is een familiebedrijf dat sinds 1928 bestaat. Ooit begonnen als wasserij Wilhelmina en uiteindelijk uitgegroeid tot het innovatieve bedrijf dat het nu is. Lavans ziet de medewerkers als onderdeel van een grote familie. Dagelijks zetten 200 van deze familieleden zich met enthousiasme en passie in voor de klanten. Accountmanagers Yvon Jaspers en Lisanne van Roij vertellen over hun werkzaamheden, die heel divers zijn. Dit komt voornamelijk door het grote aantal verschillende klanten en de verschillende soorten producten. “Dit kunnen grote klanten zijn met alle productgroepen of grote aantallen werkkleding, maar ook een klanten met een enkele schoonloopmat of handdoekautomaat”, zegt Yvon. “Hierdoor is ieder gesprek weer totaal anders en dat houdt het ontzettend afwisselend.” Beide accountmanagers zijn verantwoordelijk voor de service en de groei binnen een bepaalde klantenportefeuille. Yvon heeft ongeveer 500 klanten in Zuid-Limburg en Lisanne is verantwoordelijk voor iets meer dan 500 klanten in het noorden van de provincie. Lisanne: “Mijn klanten komen uit alle denkbare branches. Van klanten die foodoveralls huren voor in een kaasfabriek tot een droogloopmat bij de slager op de hoek. Je krijgt te maken met veel verschillende mensen in verschillende functies die allemaal hetzelfde hebben; passie voor hun bedrijf!”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 
Lavans staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen op elk vlak. De afgelopen jaren is het bedrijf erin geslaagd om 60% van de CO²-uitstoot te reduceren, waardoor ze de Lean and Green award in ontvangst mochten nemen. Op dit moment wordt het pand in Helmond volledig verbouwd en wordt er 4000m² duurzame nieuwbouw neergezet. Het speciale bouwteam gaat de nieuwbouw uitvoeren volgens het belangrijkste internationale certificeringssysteem BREEAM. Lavans heeft als doel gesteld het level ‘outstanding’ te realiseren. Het hoogst haalbare level en met slechts 34 anderen, uniek in Nederland. Bij deze ambities sluit het partnerschap van MVO-platform Konnekt’os dus goed aan!

Gemotiveerde medewerkers
Ondernemen met lef. Dát is wat Lavans graag doet. Dat merken de klanten, maar ook de medewerkers. Het bedrijf heeft veel aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en werkt op diverse manieren aan gezondheid en een laag ziekteverzuim. Zo zijn er kookworkshops, mindfulness trainingen, een sportvergoeding en bewegingscoaching. En dat heeft gunstige effecten op de motivatie, loyaliteit en productiviteit van de medewerkers.

Bij Lisanne kan je - buiten een goed gesprek over maatschappelijk verantwoord ondernemen en alles wat daarbij komt kijken - ook terecht om te sparren over voetbal. Zij is namelijk al 22 jaar voetbalster en Ajacied in hart en nieren! Yvon is niet alleen tijdens haar werkdagen graag met mensen in gesprek, maar zeker ook in haar vrije tijd. “Ik ben geregeld te vinden op het terras met een lekker wijntje in de zon, al moeten we daar nog eventjes op wachten.” Wellicht dat het Konnekt’os Voorjaarsevent, op 1 april, hét moment is om met beide dames persoonlijk kennis te maken. Lisanne en Yvon zien uit naar een goed gesprek met andere partners, mét een drankje en misschien wel in de zon.

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.