Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

“Belangrijk is dat je aandacht voor je medewerkers hebt. Nog meer dan normaal”

14 april

Ger Verstegen van Wonen Limburg in Roermond

 

Hoe gaat het met jullie? 
“Uiteraard zijn wij net als alle andere bedrijven en mensen in de samenleving ook getroffen door de gevolgen van de Coronacrisis. Omdat we er ook in deze moeilijke tijden voor huurders en woningzoekenden willen zijn, hebben we onze dienstverlening afgestemd op de maatregelen en richtlijnen die door de overheid en RIVM genomen zijn. 

Er wordt veel vanuit thuis gewerkt. Dat konden al heel veel mensen en we hebben het  voor een nog grotere groep medewerkers mogelijk gemaakt.

Op onze buurtwinkels ontvangen we geen bezoek meer, maar onze medewerkers werken er nog wel en zijn met aangepaste procedures bezig om ervoor te zorgen dat opzeggingen en nieuwe verhuringen verwerkt kunnen worden. Ook blijven onze medewerkers in de wijk actief; natuurlijk op gepaste afstand van bewoners. En de bedrijven waar wij mee samenwerken passen hun dienstverlening aan overeenkomstig de richtlijnen. Waar mogelijk gaan reparaties en onderhoud door, mits de bewoner dat wil natuurlijk.”

 

Hoe hebben jullie afgelopen weken beleefd?
“We hebben de afgelopen periode beleefd als een fenomeen dat zich in het begin ver in China afspeelde, maar al snel duidelijk werd dat het heel erg dichtbij kwam en dat dit vroeg om een passende reactie. Elke dag is er bij ons een team van medewerkers bezig om in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Deze situatie vraagt om een grote flexibiliteit van medewerkers om toch de dienstverlening aan onze huurders tot op zekere hoogte te kunnen blijven bieden.”

 

Op LinkedIn vertelde je hoe indrukwekkend je het vindt hoe sterk verbondenheid kan worden en welke mooie dingen er gebeuren. Kun je dat uitleggen?
“Je ziet deze voorbeelden in de maatschappij, waarbij bijvoorbeeld de enorme waardering wordt uitgesproken voor beroepen die in de frontlinie staan. Een ander voorbeeld is dat bewoners bereid zijn om elkaar te helpen. In Weert is er bijvoorbeeld een soort meldpunt geopend waar mensen hun hulpvraag kunnen stellen en er zijn ruim 1100 vrijwilligers die aangegeven hebben om hier een helpende hand te willen bieden. Ook bij Wonen Limburg zie je dit. Omdat de bezetting vanwege de richtlijnen wat krap kan worden hebben collega's, die nu wat minder werkaanbod hebben, aangeboden om in te springen. We hebben zelfs een soort Marktplaats op ons Intranet, waar "klussen" en leefbaarheidsinitiatieven aangeboden worden en waar medewerkers op kunnen reageren. Zoals het spontaan bellen van oudere bewoners om te vragen hoe het met ze gaat. Een andere bijkomstigheid is dat je op een andere manier na gaat denken over je werk. Het levert misschien ook wel simpelere oplossingen op voor zaken die je nu anders moet gaan doen. Nog een voorbeeld is dat een medewerker een mooie poster heeft ontworpen die we nu allemaal voor het raam gaan hangen.”

 

Hoe houd je contact met alle mensen die belangrijk zijn voor Wonen Limburg?  
“Natuurlijk gaan de overleggen op de manier zoals we die gewend waren niet meer door. Er wordt heel veel telefonisch overlegd en uiteraard ook via andere middelen zoals Skype. We hechten er veel waarde aan de contacten te blijven onderhouden, juist in deze tijd.”

 

Hoe zorg je dat alle medewerkers zich staande houden en het werk toch doorgaat?
“Belangrijk is dat je aandacht voor je medewerkers hebt. Nog meer dan normaal. We zien dat mensen bereid zijn om heel ver te gaan om de zaak toch draaiende te houden. Dat moet je koesteren en waarderen. Voor heel veel mensen is het collegiale contact met elkaar heel belangrijk. Dat moeten we zo lang mogelijk proberen te faciliteren. Op die manier kun je ook een oogje op elkaar houden en elkaar steunen.”

 

Wil je nog meegeven of zeggen tegen andere werkgevers?
“Ik zou ze willen verwijzen naar www.coronakrant.nl. Hier staan allerlei tips op voor werkgevers en werknemers. Bijvoorbeeld over het thuiswerken als je kinderen thuis zijn of over efficiënt digitaal vergaderen. En wees creatief in hoe je klanten en medewerkers maar ook je toeleveranciers kunt steunen. Zo hebben we deze week bij al onze medewerkers een heerlijke fruitmand laten bezorgen. Enerzijds een hart onder de riem en blijk van waardering, anderzijds ook om onze vaste fruitleverancier te helpen. Tot slot een boodschap. Net zoals altijd komt alles op een gegeven moment weer goed. Ook deze crisis. Nu de schouders er onder om door deze moeilijke periode heen te komen en straks samen de scherven weer oprapen.

 

Over Wonen Limburg
Wonen Limburg is Limburgs grootste woningcorporatie, actief in de hele provincie en in het aangrenzend Zuidoost-Brabant. Het is een woningcorporatie die niet de stenen, maar juist de mensen centraal stelt. Ze beheren 26.000 woningen en 3.000 eenheden overig maatschappelijk vastgoed en er werken 250 medewerkers bij Wonen Limburg. Het hoofdkantoor staat in Roermond: het Wonen Limburg Huis. Daarnaast vindt u door heel Limburg buurtwinkels. Als u bij ons binnenloopt, dan zeggen wij 'Welkom Thuis'!

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...

“Wees creatief in deze tijd”

“Het is ongekend”, vertelt projectleider...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.