Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

Iedereen gelukkig tijdens Konnekt’os Zomerevent

6 juli

Was u erbij afgelopen dinsdag tijdens het Konnekt’os Zomerevent in Toverland?! We nemen u nog even mee naar deze zonnige avond waarop de geluksfactor onder de aanwezige ondernemers toenam! Het thema van het event was dan ook ‘uw werkplek als geluksfabriek’, want wist u dat gelukkige werknemers vaak een sleutel tot succes zijn?

Toverland heeft het creëren van gelukservaringen tot bedrijfsfilosofie gemaakt. Nadat alle nieuwe partners van Konnekt’os zich hebben voorgesteld –een geluksmoment an sich- vertelt Operationeel Directeur Benny Steijvers bevlogen over de visie van het park. Medewerkers zijn er om gasten gelukkig te maken en vragen zich bij elke actie af ‘draagt mijn actie bij aan de gelukservaring van de gast?’. Met die insteek voor ogen lost elke vraag of probleem zich meteen op.

Pretpark-oma
Ook bezorgt Toverland gelukservaringen aan 60+’ers. Het attractiepark neemt bewust oudere medewerkers aan. Zij snappen waar het om gaat en hoe je bijdraagt aan een optimale parkbeleving van de klant. Deze collega’s voelen zich prima op hun plek binnen Toverland. We zien een video-interview met een medewerkster –ook wel pretpark-oma genoemd- die op haar 80e (!) afscheid neemt van Toverland. Risse-directeur Jan Karel Jobse ziet een baantje bij de achtbaan wel zitten na zijn pensioen. Hij mag meteen op proef komen en hult zich met trots in een echte Toverlandbodywarmer. Vervolgens bedient hij de achtbaan Troy terwijl de durfals onder ons (gillend) een ritje maken.

Geluksprofessor
Hoogtepunt van de avond is zonder twijfel ‘geluksprofessor’ Leo Bormans. De aanwezige ondernemers worden letterlijk gelukkig van zijn verhaal dat even intelligent als creatief is en vol kwinkslagen zit. Positief in het leven staan kan werkgevers en medewerkers veel opleveren. Geluk op de werkvloer leidt o.a. tot meer productie en hogere kwaliteit en als vanzelfsprekend ook tot gelukkige klanten. Zo werkt dat bij Toverland ook. Alles wat we uiteindelijk willen in het leven is gelukkig zijn. Bormans raadt bedrijven zelfs aan hun klachtenmanager te vervangen door een gelukscoördinator. Vervang de negatieve insteek door een positieve en de wereld wordt weer een beetje mooier. Want ook dát draagt bij tot het bruto nationaal geluk. En toen de ondernemers tijdens de zomerse BBQ na afloop mochten genieten van een spetterende fontijnenshow, was het geluk voelbaar!

Wilt u nog even nagenieten van het event, klik hier voor de foto’s

webdesign: Artis.