Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Workshop Social Return: eye-opener voor ondernemers

31 oktober

Op dinsdag 24 oktober ontving Kersten Hulpmiddelenspecialist in Roermond ruim 50 partners en relaties van Konnekt’os voor de workshop ´Social Return, hoe het werkt´. En hoe Social Return wérkt, wordt heel goed duidelijk tijdens de rondleiding en interactieve sessie. Mieke Wijnen van Kersten, deelt samen met Danielle van de Kant van Westrom en Frank Knols van PSW, haar ervaringen over Social Return en weet daarmee de ondernemers te inspireren. Kersten laat een filmpje zien over Marc, een intelligente en hoogopgeleide medewerker van Kersten, die door zijn visuele beperking een afstand heeft tot de arbeidsmarkt heeft. Deze video is voor velen een eye-opener, want de diversiteit van de doelgroep veel groter dan verwacht.

Social Return in het DNA
De grootste eye˗opener komt misschien wel van Mieke zélf. Mieke is projectleider Social Return bij Kersten en weet uit eigen ervaring hoe het is om ˗via Social Return˗ een kans te krijgen en een nieuwe start te maken op de arbeidsmarkt. Met haar bevlogenheid straalt ze precies uit waar Kersten voor staat, namelijk hart hebben voor mens en maatschappij. “Kersten heeft Social Return in het DNA”, zegt Mieke. Danielle van de Kant, commercieel manager bij Westrom en Frank Knols, manager bij PSW Werk, vullen aan en vertellen over hun ervaringen op het gebied van Social Return. Ze leggen uit hoe de samenwerking met Kersten kansen biedt aan allerlei mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “De beperking van een medewerker verandert niet”, zegt Frank, “maar je kunt wel de werkprocessen aanpassen en op die manier de mogelijkheden van mensen benutten, want iedereen heeft zijn kwaliteiten. Het gaat er alleen om hoe je deze inzet.” Het verhaal van de drie workshopleiders maakt ook duidelijk dat een goede match een zoektocht kan zijn. Mieke: “Maar áls die match gemaakt is, dan heb je een geweldige medewerker!”

Veelgestelde vragen tijdens de sessies in subgroepjes zijn: “Wat hebben ondernemers nodig om een plek te bieden aan een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt?” “En waar kunnen zij terecht met hun vragen?”

Benieuwd naar het antwoord? Klik hier voor het uitgebreide verslag van de workshop.

Klik hier voor de presentatie van de workshop.

Klik hier voor de foto-impressie

Heeft u een vraag tav Social Return, klik hier.
Wij leiden uw vraag dan door naar het WSP.

Een verslag over het najaarsevent...

Klik hier voor het digitale magazine van...

UWV Midden-Limburg is onlangs found...

“Kwestie van anders tegen je eigen bedri...

Weert schudt werkgevers wakker!

Lager ziekteverzuim, hogere productivite...
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: TBK media
Bron: TBK media
webdesign: Artis.