Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Rijvers… maatschappelijk uit het goede hout gesneden!

30 september

U kent het bedrijf natuurlijk al van de spannende finale van de MVO-prijs: Rijvers BV uit Weert. Het doet ons veel plezier dat wij dit mooie bedrijf nóg een keer aan u mogen voorstellen. Ditmaal als nieuwe partner van Konnekt’os. Chris Wiermans, directeur, vertegenwoordigt Rijvers op de bijeenkomsten van ons Midden-Limburgse MVO-platform.

Wereldwijd
Rijvers bewerkt plaatmaterialen, zoals Trespa, spaanplaat en mdf voor de meubel- en projectindustrie. Over de hele wereld komt u producten tegen die in Weert zijn gemaakt: van winkelmeubilair tot tassenkluisjes, van incheckbalies op vliegvelden tot turntoestellen tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Daarnaast maakt Rijvers meubels voor het gescheiden inzamelen van afval voor heel veel overheden en bedrijven die MVO hoog in het vaandel hebben staan.

MVO
In april van dit jaar bereikte Rijvers de finale van de Konnekt’os MVO-prijs. “MVO betekent heel veel voor Rijvers”, zegt Chris Wiermans. “Wij geven veel aandacht aan de mensen die bij ons werken. Ik vind het belangrijk dat alle medewerkers bij Rijvers een prettige werkplek hebben en zich hier thuis voelen. Daarnaast vind ik het onderdeel planet van wezenlijk belang. Door aan de bron het afval goed te scheiden, kunnen er meer grondstoffen hergebruikt worden dan bij nascheiding. Het kabinet wil dat de economie in 2050 draait op herbruikbare grondstoffen. En in 2030 moet de overheid al circulair werken. Met onze modulaire inzamelmiddelen en het ontwikkelen van nieuwe modulaire en circulaire inzamelmiddelen, hopen wij hier een meer dan positieve bijdrage aan te leveren.” Chris geeft aan dat het lidmaatschap van Konnekt'os meerwaarde heeft voor zijn bedrijf. “Enerzijds het netwerk waar we deel van gaan uitmaken en waar we onderling kennis kunnen uitwisselen. Anderzijds kan ik als partner van Konnekt'os een bijdrage leveren in het sociaal ondernemen bij bedrijven in de regio Weert. Door dit lidmaatschap kan ik laten zien dat ook mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt altijd nog talenten hebben die ze kunnen inzetten.”

Duurzaam ondernemen: vanzelfsprekend!
Heeft Chris een tip voor andere ondernemers om in de volgende finale te staan? “Ga aan de slag. Kijk binnen je eigen bedrijf welke werkzaamheden er liggen die ook door iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt gedaan kunnen worden. Start klein en ga van daaruit verder. Zoals gezegd, gescheiden afval inzamelen, hergebruik van grondstoffen, energiebesparing. Denk bij iedere investering die je gaat doen, of het past in het kader van duurzaam ondernemen. En op een gegeven moment wordt het vanzelfsprekend.”

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.