Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Smurfit Kappa koploper in recycling

26 november

Op 1 oktober verwelkomde Konnekt’os weer een nieuwe partner: Smurfit Kappa Roermond Papier. De papierfabriek, die in juni het 80-jarig bestaan vierde, verwerkt jaarlijks 650.000 ton oftewel 1 miljoen balen oud papier tot rollen nieuw papier voor golfkartonverpakkingen. Golfkarton is een veelzijdig verpakkingsmateriaal dat hernieuwbaar en recyclebaar is. Een groot deel van de kartonnen dozen in een Nederlandse supermarkt is gemaakt van Roermonds papier.
Jo Cox (algemeen directeur) en Roy Smeets (manager Human Resources) gaan Smurfit Kappa Roermond Papier vertegenwoordigen tijdens de bijeenkomsten van Konnekt’os.

Hergebruik van eindige grondstoffen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen – de zorg voor mens, milieu en omgeving – is sinds jaar en dag een van de uitgangspunten bij alle activiteiten van Roermond Papier. “Duurzaamheid zit van nature in de vezels van ons bedrijf”, zegt algemeen directeur Jo Cox. “We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus, en dat gaat veel verder dan het verwerken van oud papier tot nieuw materiaal.” Cox vertelt hoe Smurfit de circulaire economie als het business model van de toekomst ziet. Dit model streeft hergebruik van eindige grondstoffen na. “Voor de productie van papier gebruiken we oudpapier. Ook voor andere grondstoffen zetten we zo veel mogelijk hergebruikte grondstoffen in. We behoren tot een van de koplopers als het gaat om het sluiten van kringlopen. Met vakmanschap en gedrevenheid zetten wij innovaties om in product- en procesverbeteringen voor mens én milieu. Een pioniersmentaliteit waar we trots op zijn.”

Spetterend Discu-diner over 50-plus...

Heeft u ze ook? Vooroordelen ten opzicht...

“Wedstrijden win je nooit alleen ma...

Focus, samen de koers bepalen, zaken in...

Najaarsevent: 50-plussers op de wer...

  Dinsdag 27 november Golden Tulip, Drie...
Bron: Storyhunter
Bron: Storyhunter
Bron: RTV Roermond
Bron: RTV Roermond
Bron: PJP Film en TV Producties
Bron: PJP Film en TV Producties
webdesign: Artis.