Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

“Onze zzp’ers en oproepkrachten kunnen we even geen werk bieden. Toch houden we de spirit erin.”

6 april

Joyce Stienen
Beachclub Degreez 

 

Hoe gaat het met jullie?
Ook wij zijn natuurlijk “getroffen” door het coronavirus. Met ons persoonlijk gaat het gelukkig goed en hebben we in onze naaste omgeving (nog) geen ziektegevallen geconstateerd. De events liggen bij ons volledig stil, zoals het er nu naar uit ziet tot minimaal 1 juni. Een behoorlijke tegenslag, waar we nu alles aan proberen te doen om deze weer zo snel mogelijk te boven te komen, zodra het weer mag natuurlijk. 

Hoe hebben jullie de afgelopen weken beleefd?
“Het is beangstigend. Niemand weet hoelang de nasleep zal duren en nog nooit is iedereen zo bewust met de neus op de feiten gedrukt. Waar draait het eigenlijk om in het leven? En wat als al je sociale contacten en je dagelijkse routine ontnomen wordt? Bij ons is meer dan eens duidelijk geworden dat we in een heel leuke branche werken en dat we tijdens onze events eigenlijk alleen maar lachende en ontspannen mensen om ons heen hebben. En dat we van die mensen zelf ook heel blij worden! Dus dat we dit heel snel weer willen oppakken. Maar de afgelopen weken waren onwetend. Van de één op de andere dag moest alles dicht! En hoe lang het allemaal gaat duren, dat weet niemand. Waar zijn we aan toe? Wat mag wel, wat mag niet? Maatregelen tot 6 april. Een week later worden de maatregelen al aangesterkt en verlengd tot 1 juni! Dat is 2 maanden langer! Dat is nogal een tijd. We houden nauwlettend in de gaten hoe de situatie in China vordert. We maken de inschatting dat zo’n soort verloop zich ook hier in Europa zal voordoen. Oef, dan hebben we nog wel even te gaan en zijn die 2 maanden dus best wel reëel! 

“Waarom er dan juist wc papier ingeslagen wordt, is ons nog steeds een raadsel. Maar dat het iets met de mensheid doet, is duidelijk.”

We krijgen meteen na iedere persconferentie van de regering verontrustende telefoontjes van gasten die in deze periode een event bij ons gepland hebben. Kan het wel doorgaan? Moeten we het verschuiven? Welke regels gelden voor jullie? Kan ons event dat in juni of juli gepland staat wél doorgaan? Onzekerheden waar op dit moment niemand antwoord op heeft. We proberen zo goed en zo kwaad als het kan iedereen gerust te stellen en de mogelijkheden te bespreken. Maar wanneer we precies weer kunnen gaan draaien en alles doorgang kan vinden, dat is nog voor iedereen gissen.”

Welke maatregelen hebben jullie moeten nemen?
“We waren juist bezig om alles zo goed mogelijk klaar te hebben voor ons seizoen dat in april van start zou gaan. De agenda van april en zeker die van mei stond al behoorlijk vol met events. Helaas hebben we al deze events (bruiloften, meetings, personeelsfeesten, scholengala, vrijgezellenfeesten, trainingsdagen voor eigen personeel, gewoon echt alles wat bij ons gepland stond), moeten schrappen. We doen nu ons uiterste best om het te kunnen verzetten naar een later tijdstip. Dit moet uiteraard ook maar net lukken met zowel onze planning als de agenda van de gast. Gelukkig realiseert wel bijna iedereen dat dit echt overmacht is en dat we er van beide kanten het beste van willen maken.”  

Hoe zorg je dat het werk ondanks alles toch doorgaat?  
Helaas hebben wij op dit moment geen inkomsten, waar we uiteraard niet op gerekend hadden. Dit heeft ons wel doen besluiten om een aantal werkzaamheden en bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe ‘attracties’ uit te stellen tot een later stadium. Wel proberen we met onze vaste medewerkers zoveel mogelijk de schouders eronder te zetten en de taken op te pakken die normaal gesproken wel eens blijven liggen, zoals bijvoorbeeld het archief opruimen en facilitaire klussen. We streven ernaar om volledig klaar te zijn, dat, zodra het weer mag, we gelijk uit de startblokken kunnen schieten. Dus dat zowel alles in orde is, maar dat we ook een volle agenda hebben staan zodat we weer kúnnen knallen!
De werkzaamheden die extra kosten met zich meebrengen, zullen voor nu geen doorgang vinden. Dit heeft helaas tot gevolg dat wij onze oproepkrachten en ZZP’ers geen werk meer kunnen bieden. Gelukkig hebben zij ook begrip voor deze situatie en zit er helaas niks anders op.” 

Hoe houd je contact met je achterban?
“Wekelijks sturen we naar al onze medewerkers een nieuwsbrief rond met alle nieuwtjes, veranderingen en aandachtspunten. Normaal gebeurt dat één keer per maand. Uiteraard is het hele Corona gebeuren in de laatste nieuwsbrieven meegenomen en hebben we uitgelegd welke consequenties dit voor ons als bedrijf heeft en dus uiteindelijk ook voor onze oproepkrachten. Daarnaast hebben we een groepsapp waar nieuwtjes gedeeld kunnen worden en waar ook regelmatig op gepost wordt. Overigens zijn dit in deze tijd net zoveel minder leuke als leuke berichten/gebbetjes. Zo proberen we toch de spirit erin te houden.”

Wil je andere werkgevers nog wat meegeven?
Tsja, de meeste ondernemers zullen het ook wel zoveel mogelijk al gedaan hebben. Maar misschien: spreid je omzet. We hebben in onze branche door de jaren heen - we bestaan al 30 jaar -  al veel zien gebeuren. Wij wedden niet op één paard. Naast de Eventlocatie Beachclub Degreez hebben wij ook Organice Event Creators, Fun Beach Group Events (voor bedrijfsuitjes, teambuilding, personeelsfeesten, e.d.) en Fun Beach het strand. We hebben dus vier takken met elk andere doelgroepen en dus ook omzetgroepen waar we op steunen. Onze hoop in deze tijd is dat vanaf juni er toch nog wel voldoende inkomsten vanuit het strand zullen komen. Mochten de andere 3 takken het dan nog moeilijk hebben, dan hebben we nog het strand dat hopelijk de klap kan opvangen.”

 

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...

“Wees creatief in deze tijd”

“Het is ongekend”, vertelt projectleider...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.