Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Meesterlijk verbinden, maar dan anders!

29 maart

Netwerken, maar dan 180 graden omgekeerd. Dat was het thema van het Konnekt’os Voorjaarsevent. Als een goochelaar speelde gastheer Jerre Maas met de verwachtingen van de aanwezige gasten. Opdracht 1 was namelijk: teken je buurman of -vrouw. Net als in alle andere zalen in Nederland, werden hier en daar excuses gemaakt:  ‘sorry ik kan niet tekenen!’, ‘sorry je ziet er niet echt zo gek uit als op de tekening’.
De enige mensen die geen excuses en mitsen en maaren verzinnen zijn volgens Jerre Maas kinderen. Zij bekijken de ander met een open blik en zitten minder vast aan vooroordelen.  We moeten meer met de blik van het kind kijken is zijn advies. Want welke vooroordelen hebben werkgevers soms al over een sollicitant wanneer deze zich alleen maar heeft voorgesteld? En welke vooroordelen heeft een kandidaat andersom bij de eerste indruk over een werkgever? Maas: “Kijk anders naar elkaar, denk niet in omlijnde kaders, maar kijk naar ieders unieke kwaliteiten. Waar kan je die inpassen?”. Op die manier kun je ook het beste uit je medewerkers halen.

Anders naar elkaar kijken
 “Eerst doen en dan pas vragen”, is zijn motto. Met zijn aanpak haalde Jerre Maas de gasten uit hun comfortzone en liet hen op een andere manier met elkaar kennis maken. “Denk out of the box”, benadrukte hij. “Plak mensen niet meteen een label op, maar kijk naar de echte kwaliteiten.” Door middel van verschillende praktijkgerichte ‘oefeningen’, in duo’s en in groepjes van 4, gingen ondernemers en werkzoekenden aan de slag met bewustwording. Jerre Maas sloot af met de oproep: denk er samen over na welke acties jij morgen al kunt nemen om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende baan aan te bieden. Heel wat werkzoekenden kwamen tijdens het event in contact met werkgevers. Wie weet wat dit in de toekomst oplevert!

Na het plenaire deel was er een gezellige borrel. Mensen spraken elkaar nóg makkelijker aan dan gewoonlijk, want het spreekwoordelijke ijs werd tijdens de opdrachten van Jerre Maas nog beter gebroken dan gewoonlijk. De gesprekstempereratuur bleef de hele avond zeer aangenaam!

Klik hier voor een sfeerimpressie.

 

Een verslag over het najaarsevent...

Klik hier voor het digitale magazine van...

UWV Midden-Limburg is onlangs found...

“Kwestie van anders tegen je eigen bedri...

Weert schudt werkgevers wakker!

Lager ziekteverzuim, hogere productivite...
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: TBK media
Bron: TBK media
webdesign: Artis.