Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

Gemeente Roerdalen ook partner van Konnekt’os

8 juni

Konnekt’os is blij met wéér een nieuwe partner. Met de komst van de gemeente Roerdalen zijn alle gemeenten in ons werkgebied – Midden-Limburg en Cranendonck – bij Konnekt’os betrokken. Wethouder Jan den Teuling, zelf oud-ondernemer, vertegenwoordigt de gemeente Roerdalen tijdens bijeenkomsten van Konnekt’os.

Toeristische mogelijkheden
Roerdalen is een levendige plattelandsgemeente met ruim 20.000 inwoners. De dorpen hebben elk hun eigen identiteit en een gezellige sfeer. Ook het buitengebied is bijzonder aantrekkelijk met mooie, afwisselende landschappen. Dit komt voor een deel door de agrarische bedrijven die zich hier hebben gevestigd en die bijdragen aan de identiteit van Roerdalen. “In Roerdalen is het prettig wonen”, vertelt wethouder Jan den Teuling. “Onze gemeente biedt veel toeristische en recreatieve mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het Nationaal Park De Meinweg. Dit park met z’n unieke landschap is internationaal bekend. Je kunt er onder andere heerlijk wandelen of fietsen.”

Samen, beter, anders
Jan den Teuling heeft een uitgebreide portefeuille: participatie, economie, maatschappelijke voorzieningen en subsidies, sport, bedrijfsvoering, verkeer en vervoer, afval, milieu en duurzaamheid. Den Teuling gelooft in de kracht van mensen die hun verantwoordelijkheid nemen. “Lukt dat niet, dan moeten wij samen hulp bieden”, vertelt hij. “De gemeente Roerdalen denkt momenteel na over haar toekomst. Dat willen we ‘samen, beter, anders’ doen. Dit herken ik ook binnen Konnekt’os. Door mensen met elkaar in contact te brengen en écht naar elkaar te luisten ontstaan vaak mooie verbindingen. Ik verwacht dat ook de partners van Konnekt’os samen waardevolle initiatieven van de grond kunnen krijgen.”

Klein geluk uit Roerdalen
Een bijzonder initiatief in de gemeente is ‘Klein Geluk uit Roerdalen’ waaruit steeds meer mooie sociale en maatschappelijke verbindingen ontstaan. Een mooi voorbeeld is de jaarlijkse Geluksdag die rond de Internationale Dag van Geluk wordt georganiseerd door vrijwilligers, ondernemers en de gemeente Roerdalen. 

webdesign: Artis.