Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Ei love you!

21 februari

Op donderdag 14 februari 2019 bezochten ruim 40 partners van Konnekt’os de workshop bij Happy Ei in Nederweert. Zij kwamen er tijdens deze inspirerende middag achter waarom dit verrassende bedrijf de Konnekt’os MVO-prijs heeft gewonnen en hoe duurzaam ondernemen het verschil maakt. Maar er was nog veel meer te ontdekken: over de kip, het ei en de mensen die bij dit mooie bedrijf werken. Op deze zonnige Valentijnsdag stond alles in het teken van ‘Ei love you’.

De kip en het ei
Projectleider Erik Rosier opent de eerste Konnekt’os workshop van 2019 met de woorden “drie keer is scheepsrecht”. Toepasselijke woorden, omdat gastheren Henk en Marc Stals het bezoek aan hun bedrijf al twee keer wegens overmacht moesten afzeggen. Henk bedankt de gasten voor hun komst en laat allereerst een film zien over Happy Ei. Een jong, modern familiebedrijf dat op meerdere locaties scharrel- en vrije uitloop eieren produceert en deze eieren vermarkt aan horeca, detailhandel en particulieren. Henk weet de aanwezigen te boeien met zijn verhaal over verschillende soorten kippen en witte en bruine eieren. Wist u dat een wit ei milieuvriendelijker is dan een bruin ei? De kip die het witte ei legt, is efficiënter met voer en legt meer eieren dan haar bruine soortgenoot. En zo worden de toehoorders meegenomen in diverse wetenswaardigheden over de kip en het ei. Bij Happy Ei produceren de “dames” samen 1,7 miljoen eieren per week.

Het bedrijf schenkt veel aandacht aan maatschappelijk en duurzaam ondernemen. “MVO zit in het DNA van de familie Stals”, zegt Henk. Hij legt uit hoe de kippenmest wordt ingedroogd tot korrels, die door heel Europa worden afgezet. Op de stallen liggen zonnepanelen en voor dit jaar staat een investering in boilers gepland. Zo kan de overcapaciteit aan zonne-energie worden gestoken in het verwarmen van water. En er werken al jaren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze hebben het goed naar hun zin en ontwikkelen zich bij Happy Ei. People, Planet en Profit in gezond evenwicht. Niet voor niets dus dat Happy Ei 2 jaar geleden de winnaar was van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg. En de belangstelling die dát met zich meebracht, heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

Blij met een Ei
Alex Janssen neemt ook een deel van de presentatie voor zijn rekening. De voorzitter van Stichting Blij met een Ei deelt op een bevlogen manier zijn kennis over eieren. Alex doet er alles aan om het ei als een gezond, lekker en veelzijdig product in de markt te zetten. Dat doet de stichting onder andere door lesmateriaal te ontwikkelen voor scholen. “Er is al 20 jaar bewezen dat 2 tot 3 eieren per dag prima kan”, vertelt Alex. Zijn woorden worden ondersteund door de teksten op de banners, die in de ruimte staan opgesteld.

Dan is het tijd voor de rondleiding. Henk, Marc en Anja vertellen gepassioneerd over hun bedrijf. Vanwege de hygiëneprotocollen kunnen de gasten de kippen niet in levende lijve zien, maar de camera’s in de stal geven een goed beeld van het scharrelende kippenbestaan. Het is ook interessant om te horen dat Happy Ei zelf het voer voor de dieren samenstelt en vermaalt.

De workshop wordt afgesloten met een borrel en heerlijke hapjes met ei. En voor iedereen is er een doosje eieren voor thuis. En zo wordt iedereen blij van een Happy Ei!

Klik hier voor een fotoimpressie

Een verslag over het najaarsevent...

Klik hier voor het digitale magazine van...

UWV Midden-Limburg is onlangs found...

“Kwestie van anders tegen je eigen bedri...

Weert schudt werkgevers wakker!

Lager ziekteverzuim, hogere productivite...
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: TBK media
Bron: TBK media
webdesign: Artis.