Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Kersten Hulpmiddelenspecialist wint Konnekt’os MVO-prijs

2 april

Op maandag 1 april stond het Konnekt’os Voorjaarsevent helemaal in het teken van de uitreiking van de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg 2019. De gasten werden ontvangen op de zonovergoten binnenplaats van Kasteel Groot Buggenum in Grathem. Onder hen waren de drie finalisten: Adams Musical Instruments, Kersten Hulpmiddelenspecialist en Rijvers BV. Zij waren er klaar voor om op deze avond vol overgave te strijden om de publieksstemmen. Alle drie de bedrijven timmeren op verschillende MVO-gebieden hard aan de weg en dat leverde een spannende finale op. Aan het eind van de avond werd Kersten Hulpmiddelenspecialist uit Roermond uitgeroepen tot de meest Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer van Midden-Limburg. Konnekt’os feliciteert Kersten van harte met deze overwinning! Onderstaand een verslag van deze bijeenkomst:

Voorjaarsdag
Maandag 1 april. Een zonnige dag op een stijlvolle locatie. Dagvoorzitter Sander Kleikers spoort de ruim 100 aanwezigen aan om de in lentekleuren getooide binnenplaats te verruilen voor de stoelen in de zaal. Als iedereen zit, neemt Konnekt’os-voorzitter Ton Hendriks het woord. Hij gaat kort in op het programma van deze avond, waarop de uitreiking van de MVO-prijs centraal staat. Na de opsomming van de nieuwe partners en bestuursleden van het Midden-Limburgse platform voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, is er een speciaal woord van dank voor Jan Karel Jobse. Hij heeft aan de wieg gestaan van Konnekt’os, maar vanwege zijn pensionering gaat hij het bestuur binnenkort verlaten. Hij wordt met bloemen en het bekende Konnekt’os-beeld bedankt voor alles wat hij voor Konnekt’os heeft betekend.

Voorsprong op de arbeidsmarkt
Dan is het tijd voor spreker Renzo Deurloo. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal over het hebben van een afstand tot de arbeidsmarkt. Renzo schetst zichzelf als een ‘ADHD’er met een vleugje autisme’. Die vermeende afstand tot de arbeidsmarkt bleek toch geen belemmering te zijn voor een mooie carrière. Hij werkte als zelfstandig optiehandelaar op Beursplein 5 en is nu eigenaar van uitzendbureau Greenfox. Deze sociale onderneming detacheert medewerkers die door de maatschappij worden aangeduid als ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Greenfox gaat echter op zoek naar de mogelijkheden van deze mensen en laat hen uitgroeien tot de beste versie van zichzelf; gemotiveerde specialisten op een bepaald vakgebied. En daarom zegt Renzo Deurloo: “Wij detacheren mensen met een voorsprong op de arbeidsmarkt.”

Singer-songwriter Maud Wilms neemt het podium van hem over. Zij vertelt over haar zoon die een verstandelijke beperking heeft. Ze ontroert de aanwezigen met twee liedjes die ze over hem schreef.

Spannende finale MVO-prijs
Het moment is aangebroken om de drie finalisten voor de Konnekt’os MVO-prijs Midden-Limburg aan de zaal voor te stellen. In alfabetische volgorde worden de filmpjes getoond die gemaakt zijn bij Adams Musical Instruments, Kersten Hulpmiddelenspecialist en Rijvers BV. In deze filmpjes maakt het publiek kennis met de werkzaamheden die in de bedrijven worden uitgevoerd en hun beleid op het gebied van de MVO-onderdelen ‘people, planet en profit’. Sander Kleikers stelt na elk filmpje aanvullende vragen. De juryleden Ton Hendriks (Aben & Slag en voorzitter Konnekt’os), Angely Waajen (wethouder gemeente Roermond) en Henk Stals (Happy Ei en winnaar MVO-prijs 2016) vertellen wat zij de meerwaarde vinden van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Geniet van het moment en alle aandacht die je straks krijgt”, geeft Henk Stals de finalisten mee. Hij vult aan: “Maar draag ook uit wat je doet en wees daar niet te bescheiden in.”

En de winnaar is…
De jury heeft 100 punten verdeeld over de drie finalisten. De gasten op het Voorjaarsevent geven samen ook nog eens 100 punten. Er volgt een korte pauze, waarin de jury de stemmen gaat tellen. Maud Wilms beklimt weer het podium en zingt een nummer dat zij speciaal voor de finalisten componeerde. De spanning stijgt als juryvoorzitter Ton Hendriks vertelt over de prijs die de winnaar ontvangt. Een kunstwerk dat symbool staat voor ‘thuiskomen’ en ‘erbij horen’. Uit de telling komt een winnaar naar voren. En die winnaar is… Kersten Hulpmiddelenspecialis!

Mieke Wijnen, projectleider social return bij Kersten, neemt de prijs in ontvangst. "Fantastisch! Wat een prachtige erkenning voor alles wat we doen", aldus een enorm trotse Mieke. Het kunstwerk past helemaal bij Kersten; een bedrijf waar mensen zich thuis voelen. Een bedrijf met hart voor de klant, voor de maatschappij, voor het milieu en voor de eigen medewerkers. Konnekt’os feliciteert Kersten Hulpmiddelenspecialist van harte met deze overwinning en de medefinalisten met een prachtige tweede plek!

Klik hier voor een sfeerimpressie van het event.

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.