Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

Weert schudt werkgevers wakker!

30 september
Lager ziekteverzuim, hogere productiviteit en meer werkgeluk met gezondheidsprogramma

Welke invloed heeft u als ondernemer op de gezondheid van uw medewerkers? Hoe bereikt u daarmee winst voor uw organisatie, zoals een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit? Dat kan door Positieve Gezondheid te omarmen. Konnekt’os en Weert in Beweging organiseerden op donderdag 19 september 2019 een workshop over dit hulpmiddel voor duurzame inzetbaarheid. Oók voor ondernemers buiten Weert.

Zelf regie nemen naar gezond gedrag
De ruime, lichte raadszaal van de gemeente Weert voelt prettig aan. De zaal verwelkomt je met frisse tinten blauw. Het gevoel wordt bevestigd wanneer diverse sprekers een korte introductie geven op de middag: je bent hier welkom! Ruim 50 ondernemers en andere geïnteresseerden zijn naar de workshop gekomen van Konnekt’os en platform Weert in Beweging. Om inspiratie op te doen over Positieve Gezondheid. Bedrijven, zorginstanties en gemeenten omarmen deze term en het gedachtegoed massaal. In deze nieuwe visie op gezondheid staat de veerkracht van mensen om met alle uitdagingen van het leven om te gaan centraal. Daardoor ontstaat een positieve vibe en hebben we het veel minder over wat er niet mogelijk is. Mensen nemen zelf de regie en bewegen zich van ziekte en zorg naar gezond gedrag. Fitte, gezonde en gelukkige medewerkers? Dát klinkt de aanwezige ondernemers als muziek in de oren!

Duurzame inzetbaarheid
Paul Broens en John van Heel hebben aan de basis gestaan van het platform Weert in Beweging. Samen werken aan een duurzame gezonde toekomst, dat is de visie van Weert in Beweging. Bewegen is breder dan het fysieke bewegen, geven Paul en John aan. Het gaat om de manier waarop je je door het leven beweegt. Dat kan en moet gezonder en actiever. Beide sprekers inspireren de aanwezigen met hun verhalen over een andere leefstijl, over de mogelijkheden om je biologische leeftijd te verlagen. Sprekende voorbeelden die ondernemers kunnen helpen om medewerkers gezonder te krijgen en te houden. De winst? Positief gezonde medewerkers die goed presteren en duurzaam inzetbaar zijn. Dat wil natuurlijk iedere werkgever.

Zes pijlers
Tijd om zélf in actie te komen. Hoe is het gesteld met de positieve gezondheid van de aanwezigen in de zaal? Positieve Gezondheid bestaat uit zes pijlers: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Die zijn niet los van elkaar te zien en even belangrijk. Iedereen gaat aan de slag met het diagram waarop je jezelf rapportcijfers geeft bij de thema’s. Bij deze workshop hoort natuurlijk ook beweging. Een klein beetje... door je van links naar rechts te verplaatsen wanneer je het met een stelling eens of oneens bent. De beweging in de zaal laat zien hoe het bij de verschillende bedrijven is gesteld met het gezondheidsbeleid.

Gezonde keuze
Bij een workshop van Konnekt’os hoort natuurlijk de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. Onder het genot van gezonde hapjes en drankjes wordt er nog volop nagepraat over de middag. En wat smaken ze lekker, die hapjes! De gezonde keuze moet de gemakkelijke keuze worden. We hebben kennis nodig over een gezonde leefstijl om die goede keuzes te kunnen maken. De aanwezigen zijn het erover eens dat werkgevers hun werknemers daarbij kunnen helpen. Dus.. welk initiatief voor een gezonde bedrijfscultuur gaat u nemen? Wat wilt u in uw organisatie realiseren op het gebied van Positieve Gezondheid? Wij wensen u veel succes bij het veerkrachtig maken van uw team!

Klik hier voor een sfeerimpressie.

Meer weten over een actiever en gezonder Weert?
Wilt u partner worden of bent u geïnteresseerd in een duurzame inzebaarheidsscan? Kijk dan op de website www.weertinbeweging.nl.

Webinar van kramp naar kracht - don...

Klik hier voor de webinar van 18 juni 20...

"Een loopbaangesprek digitaal...

Susanne Lommerse  Loopbaancoach  De Zo...

“Wees creatief in deze tijd”

“Het is ongekend”, vertelt projectleider...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.