Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

Statushouders aan de slag n.a.v. Konnekt’os Voorjaarsevent!

25 juli

Nabas werd via het WSP bemiddeld naar restaurant Gasterie SiGo waar hij het erg naar zijn zin heeft. Ook het echtpaar Ghiath en Shatha werd voorgesteld tijdens het event. Ghiath is van huis uit advocaat, maar kan dit beroep niet uitoefenen in Nederland. Hij vertelde het publiek dat hij ook ervaring heeft in de techniek. Inmiddels heeft Ghiath een heftruckcertificaat behaald aan de logistic academy van Manpower. Hij wordt nog bemiddeld naar werk en is ondertussen begonnen aan een studie Nederlands Recht in de avonduren.

Ghiaths vrouw Shatha heeft een werkervaringsplek in de wacht gesleept bij Fascino Coffee. Ook zij heeft het naar haar zin. Theatermaker Jason droeg tijdens het Voorjaarsevent een gedicht voor. Hij doet inmiddels vrijwilligerswerk in Eindhoven bij De Werkelijkheid, een netwerk van ondernemende kunstenaars van over de hele wereld en in alle disciplines.

En dan last but not least Bashar. Hij sleepte tijdens het event een stageplek bij de gemeente Weert in de wacht. Hoe is het inmiddels met hem? Klik hier voor het interview in Weert Magazine.

 

webdesign: Artis.