Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

"Een loopbaangesprek digitaal voeren is toch anders. Je mist het gevoel erbij"

12 mei

Susanne Lommerse 
Loopbaancoach 
De Zorggroep

 

Hoe gaat het met jullie?

"De impact van de pandemie is heel groot voor zowel onze zorgmedewerkers als onze cliënten zelf. Wij proberen hen zoveel mogelijk te ondersteunen." 

Hoe kun je omschrijven hoe jullie de afgelopen weken hebben beleefd?

"Heel vreemd. Alles is nog meer gericht op het veilig verlenen van zorg en op de continuïteit van zorg. Spontane initiatieven van familie of anderen zijn hartverwarmend. Kaarten, muziek, spandoeken, hoogwerkers. De verbondenheid en aandacht voor elkaar en de waardering voor het beroep vanuit de maatschappij en de eigen organisatie zijn heel groot."

Welke maatregelen hebben jullie moeten treffen?

"We werken vanuit thuis. Daarnaast nemen we deel aan het project SamenSterkVoorWerk,  waarbij heel snel een extra zorghotel is ingericht en voor extra handen is gezorgd. De hele organisatie is gericht op snelle en directe ondersteuning van het zorgproces en dat is best een klus met 5500 medewerkers. Wij zijn ook met e-coaching aan de slag gegaan."

Hoe zorg je dat je werk ondanks alles doorgaat?

"We hebben thuis een rustige werkplek moeten creëren om vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren. Dat gaat best efficiënt, zo zonder reistijd en onderbrekingen. Maar een loopbaangesprek digitaal voeren is toch anders. Niet alle interventies kunnen worden ingezet. Je mist toch meer het gevoel erbij. Wel spreek je mensen nu in hun privé-situatie."

Hoe houd  je contact met je achterban?

"We krijgen vanuit de organisatie constant nieuws en updates. We hebben een platform waarop het elke dag het actuele nieuws staat. Daarnaast komt bepaalde informatie ook nog via de zakelijke mail binnen. En verder weten we elkaar onderling te vinden. We plannen elke week een gezamenlijk overleg via Microsoft  Teams (beeldbellen)."

Bekijk hier ons digitaal magazine

Online show 'De inclusiefste mens' was e...

Mieke Wijnen winnaar van online sho...

Na talloze webinars en masterclasses org...

BASF is nieuwe partner van Konnekt...

We zijn ontzettend trots dat we het bedr...
Webinar van kramp naar kracht
Webinar van kramp naar kracht
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
webdesign: Artis.