Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

“Met MVO een brug slaan tussen kwetsbare burger en samenleving”

31 januari

Konnekt’os verwelkomde aan het begin van dit jaar een nieuw bestuurslid. Wij stellen hem graag aan u voor. Stephan Bodde (45 jaar) is sinds september 2018 bestuurder bij stichting PSW. Hij heeft een verpleegkundige achtergrond en studeerde daarna gezondheidswetenschappen in de bestuurlijke economische richting aan de universiteit van Maastricht. Zijn werkzame leven heeft zich tot voor kort vooral in de regio Eindhoven afgespeeld. Na een start als sociotherapeut binnen de TBS-kliniek van GGZ Eindhoven, heeft hij binnen die organisatie diverse managementfuncties bekleed. Een kleine tien jaar geleden stapte hij in de directie van Lunet Zorg. Lunet Zorg biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Geloven in talenten
“Ik heb altijd gewerkt met en voor kwetsbare mensen, soms ook aan de rand van de samenleving. Mensen die een leven lang vaak gehoord hebben wat ze niet kunnen en waar ze in tekort schieten. Maar ik geloof in de talenten van deze mensen, in hun kansen en mogelijkheden die voortkomen uit hun eigen dromen en wensen. In het benutten van deze talenten zie ik bij uitstek een kans liggen in een platform waar MVO en sociaal ondernemen boven aan de agenda staan. Zeker in contact met maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen we het mes aan twee kanten laten snijden.”

Werken vanuit mogelijkheden en vaardigheden
“Ik ben heel trots dat ik per 1 september de overstap heb kunnen maken naar stichting PSW en nu als bestuurder aan het hoofd van deze mooie organisatie mag staan. PSW heeft regionaal in Midden- en Noord-Limburg een sterke positie en goede naam in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking in wonen, dagbesteding en vrije tijd. Wij ondersteunen kwetsbare burgers met vaak complexe ondersteuningsvragen in de eigen thuissituatie en begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar dagbesteding of werk. Daarnaast hebben wij een uitgebreid aanbod aan diensten aan kinderen en jongeren (of hun gezin) met vraagstukken in hun ontwikkeling. We staan er als PSW voor dat cliënten hun eigen regie kunnen nemen en een volwaardige plaats binnen de samenleving krijgen. We werken vanuit de mogelijkheden en vaardigheden en niet vanuit beperkingen. Vanuit dit gedachtengoed is PSW de laatste jaren fors gegroeid en deze groei zet ook de komende jaren naar verwachting door. Het zorglandschap is dynamisch en verandert sterk. Wij staan voor de uitdaging om verder te groeien en innoveren en passende zorg en maatwerk voor onze cliënten te bieden.”

Een brug slaan met MVO
“PSW is een van de founders van Konnekt’os en is daarnaast partner. Ik denk dat zowel PSW, als mijn persoonlijke drijfveren, goed aansluiten bij de ambities van Konnekt’os. Ik zou graag verkennen hoe we met MVO, maar ook op andere manieren, binnen Konnekt’os de brug kunnen slaan tussen de kwetsbare burger en de samenleving, in dit geval vertegenwoordigd door ondernemingen. PSW bevindt zich ook aan twee kanten binnen dit spectrum. De organisatie werkt met en voor deze kwetsbare mensen, maar is zelf ook een grote onderneming met ruim 1100 medewerkers.”

Nader kennismaken
“Ik zie er naar uit om tijdens het eerstvolgende event van Konnekt’os persoonlijk kennis te maken met diverse partners van Konnekt’os. Daarvoor maak ik graag wat ruimte in mijn drukke sociale agenda. De 24 uur die in een dag zitten worden grotendeels verdeeld tussen mijn werk en mijn gezin met mijn vrouw en dochters van 9 en 7. Daarnaast kun je mij ook een keer of vier per week – dat is in ieder geval de ambitie – vinden in de sportschool. Ik ben gek op skiën, heb veel contact met vrienden en ben nog wel eens te vinden aan een biljarttafel. Ik zou nog veel meer willen doen, maar de 24 uur zijn dan op.”

Een verslag over het najaarsevent...

Klik hier voor het digitale magazine van...

UWV Midden-Limburg is onlangs found...

“Kwestie van anders tegen je eigen bedri...

Weert schudt werkgevers wakker!

Lager ziekteverzuim, hogere productivite...
Bron: Men of Media
Bron: Men of Media
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: TBK media
Bron: TBK media
webdesign: Artis.