Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens het Konnekt’os Zomerevent!

Konnekt'os zomerevent
5 juli

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens het Konnekt’os Zomerevent!

Op maandag 25 juni konden partners en founders van Konnekt’os ‘infoshoppen on the beach’. Ruim 100 ondernemers kwamen naar Beachclub Degreez in Panheel. Op deze zonovergoten locatie konden zij hun denkbeeldige rugzakje vullen met informatie, ideeën en tools op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Uiteraard was er ook volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, nieuwe inzichten te verwerven én te genieten van een heerlijke BBQ. De muzikale omlijsting van Party Boest en het mooie weer maakten het zomerse plaatje compleet! Hier volgt een sfeerimpressie:

Nieuwe partners
Dagvoorzitter Vivian Lataster verwelkomt alle gasten op het Zomerevent, waaronder een tiental werkzoekenden. Er zijn drie nieuwe gezichten . Eén nieuwe founder: Kringloopwarenhuis Het Goed. Theo Stassen (Het Goed) en twee nieuwe partners Bert van Engelen (MH Roadstyling) en Robbie Snoek (XXL Traffic) vertellen uitgebreid over hun bedrijf en de rol die maatschappelijk verantwoord ondernemen inneemt in hun dagelijkse werkzaamheden.

Infoshoppen
En dan is het moment aangebroken om te gaan ‘shoppen’. De gasten komen – terwijl ze in groepen rondstruinen - alles te weten over MVO. Presentaties door het UWV, het WerkgeversServicePunt (WSP) en Leren en Werken worden afgewisseld met een actief spel en een interactief boottochtje. Genoeg om ieders rugzak te vullen met ideeën en instrumenten! Bij Marco’s Scrabblebox is het een gezellig boel. Teams strijden met elkaar om in korte tijd zoveel mogelijk woorden te vormen.

Monique Gotschalk (WSP) en Henny Roosen (Werk.Kom) vertellen alles over het WSP, doelgroepen en werkgeversinstrumenten. Arbeidsmarktspecialist Jeroen van den Berg van het UWV neemt de aanwezigen mee in de ontwikkelingen op de Limburgse banenmarkt.

Leren en Werken
In de volgende stand staan Astrid Jülicher (Leren en Werken) en Cindy Tholen (bibiotheek Roermond). Iedereen die vragen heeft over Leren en Werken en het Taalakkoord kan terecht bij het

Servicepunt Leren en Werken Midden-Limburg. Dat geldt ook voor werkgevers. Bijvoorbeeld voor advies over (om)scholing van medewerkers. Het Servicepunt werkt nauw samen met de bibliotheek. Cindy omschrijft wat laaggeletterdheid is, hoe je het herkent en waar je terecht kunt voor advies.

De boot in
En dan het water op! Alle gasten gaan uiteindelijk letterlijk ‘de boot in’. De schipper die een echt kapiteinspak draagt staat al aan het roer. Projectleider Erik Rosier en Loes Beckers stellen de passagiers een aantal vragen over Konnekt‘os: de positionering, de missie, de visie en de plannen voor de toekomst. Zijn ze bijvoorbeeld tevreden met de programmering of is het tijd voor nieuwe dingen? Meestal beginnen Konnekt’os-events en workshops na 16 uur ‘s middags, maar vroege vogels zien ontbijtsessies ook wel zitten! Iemand spreekt uit ervaring: ‘Ontbijtsessies zijn geweldig. Je krijgt er een enorme energie boost vanwege de bruisende ideeën.’ Een prima bodem voor een dag vol inspiratie. Ook wordt besproken hoe Konnekt’os kan groeien. Ideeën genoeg! Wie weet wat de toekomst brengt? En dan is het borreltijd!

Meer weten?

Hieronder kunt u de presentaties downloaden in PDF formaat:

WSP: doelgroepen en instrumenten
Leren en Werken en het taalakkoord
Arbeidsmarktontwikkelingen in (Midden)-Limburg

“Er is geen enkel argument om er ni...

  Wist u dat er in Midden-Limburg circa...

Marja Blankman treedt toe als bestu...

“Een steentje bijdragen aan maatschappel...

Kersten Hulpmiddelenspecialist wint...

Op maandag 1 april stond het Konnekt’os...
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: communicatie Konnekt'os
Bron: TBK media
Bron: TBK media
Bron: TBK media
Bron: TBK media
webdesign: Artis.