Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

Het regent gele kaarten tijdens Konnekt'os Najaarsevent!

23 november

Konnekt’os blikt terug op een geslaagd najaarsevent op donderdag 16 november in de Ooleander in Herten. De 140 aanwezige ondernemers waren onder de indruk van het verhaal van Björn Kuipers, de op één na beste scheidsrechter van de wereld. De topondernemer en scheidsrechter wist hen te inspireren met zijn unieke kijk op ondernemerschap. Er blijken grote overeenkomsten te bestaan tussen het leiden van je team op de werkvloer en het fluiten van een Champions League-finale. Door het creëren van onder andere (zelf)vertrouwen, goede spelregels en communicatie is het mogelijk je team boven zichzelf te laten uitstijgen, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vervullen een  belangrijke rol in een dream team.

Arbeidsmarktontwikkelingen
Ook Jeroen van den Berg, labour market consultant van het UWV, zette de aanwezigen aan het denken. Hij gaf een prognose van de arbeidsmarktontwikkeling in Midden-Limburg. Een van de belangrijkste conclusies is dat er op korte termijn een toenemende krapte ontstaat op onze arbeidsmarkt. Verder constateren we steeds meer dat de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt niet met elkaar matchen. Het schaap met de 5 poten is er niet (meer). Van den Berg legt de vraag voor: hoe kunnen we de krapte die op de arbeidsmarkt ontstaat invullen? Wat kunnen ondernemers hierin doen? Hoe kunnen we de groeiende groep werkloze 55+-ers hiervoor inzetten en welke rol is weggelegd voor met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? De urgentie dringt door en de noodzaak om naar vernieuwende personeelsoplossingen te kijken is er.

Borrelen
Genoeg stof tot nadenken en om over van gedachten te wisselen tijdens de gezellige netwerkborrel. En Björn Kuipers hield een signeersessie: een deel van de ondernemers ging naar huis met een boek van Kuipers en verdiende een rode en/of gele kaart met handtekening!

Klik hier voor de volledige presentatie van Jeroen van den Berg

Klik hier voor de foto-impressie

 

webdesign: Artis.