Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

Refresco en Risse Groep bundelen krachten met Werken op Locatie!

18 juli 2014

Vanaf maart van dit jaar zijn Refresco (producent van frisdranken, vruchtensappen, energydrank en bier voor (inter)nationale retailers en A-merkfabrikanten) uit Maarheeze en Risse Groep een bijzondere samenwerking gestart in de vorm van Werken op Locatie. Dit houdt in dat medewerkers van Risse Groep tijdelijk de productie bij Refresco komen versterken. Met hun eigen werkleider én CAO. De medewerkers blijven namelijk ‘gewoon’ in dienst van Risse Groep. Een kennismaking met deze nieuwe vorm van werken.

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Twan Nellen, Manager Logistics bij Refresco:  “Onze vestiging in Hoensbroek werkte al samen met SW-bedrijf Licom en dat beviel goed. In Maarheeze waren we ook op zoek naar extra ondersteuning voor ons productieproces en toen dachten we aan Risse Groep. We wisten helemaal niet of zij konden bieden wat we zochten maar dat bleek wel zo te zijn. Er was meteen contact en er werd snel geschakeld door de adviseur en commercieel manager (Claudia Moonen en Marcel Jansen) waardoor we binnen één week de opdracht rond hadden.”

Waarom hebben jullie voor deze constructie -Werken op Locatie- gekozen?
Twan: “Een aantal grote klanten vroegen (tijdelijk) om gemengde pallets met daarop verschillende blikjes drank. Dat is iets wat wij technisch niet kunnen produceren, daar is handenarbeid voor nodig. We waren dus op zoek naar tijdelijke arbeidskrachten die de blikjes konden omstapelen, maar we hadden niet de tijd om deze mensen aan te sturen. Werken op Locatie is daarom ideaal voor ons; Risse Groep levert goede medewerkers tegen een aantrekkelijk tarief én een eigen voorman die deze mensen ter plekke  aanstuurt. Dat is Leo van Ratingen. Hij kent de mensen door en door, motiveert ze en zorgt dat wij nergens naar hoeven omkijken. Ontzorgen met een hoofdletter o dus.”

Leo van Ratingen (voorman vanuit Risse Groep) vult aan:
“Toen ik voor deze uitdaging werd gevraagd, wist ik meteen dat ik het wilde doen. Maar ik wilde wel zelf de medewerkers uitzoeken waarmee ik de klus kon klaren. Het werk dat we uitvoeren bij Refresco vraagt wat van de mensen. Ze staan niet alleen de hele dag maar moeten ook zorgvuldig zijn op het gebied van veiligheids- en hygiëne-normen. Dat kunnen we als geen ander, Risse Groep is als een van de weinige SW-bedrijven HACCP-gecertificeerd, maar je moet goed kijken naar de samenstelling van de club. Bovendien is het een tijdelijk project en daar moet je tegen kunnen. Ik ben vervolgens de medewer-kers gaan benaderen en binnen anderhalf uur had ik 8 mensen bij elkaar die de uitdaging wilden aangaan. Geweldig, zeker als je bedenkt dat de medewerkers ’s ochtends al om 6 uur klaarstaan om door mij te worden opgehaald met een busje vanuit Risse Groep.”

Hoe bevalt de samenwerking?
Twan: “Boven verwachting goed. We wisten vantevoren niet precies wat we konden verwachten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt maar ze doen het prima. Ze zijn gemotiveerd en doen hun werk goed. Je ziet ook aan de medewerkers dat ze het leuk vinden om hier te werken en je ziet ze groeien. Dat is ook mede te danken aan Lei, die zelf net zo fanatiek meewerkt en de medewerkers vertrouwen geeft. Toen hij vakantie had, heeft een medewerker uit de groep (met steun van Risse en Refresco) zijn taak waargenomen en dat heeft prima uitgepakt. Dat is het grootste compliment dat je aan de groep kunt geven. Ze krijgen verantwoordelijkheid en die pakken ze op. Daarnaast zie ik ook een wisselwerking ontstaan tussen de medewerkers van Risse en Refresco. De samenwerking verloopt nu zo goed dat we deze hebben uitgebreid toen er werk bijkwam; er werken nu dagelijks 14 tot 17 Risse-medewerkers bij ons op locatie.”

Leo: “Ik zie het als een ideale combinatie tussen hard werken, gezelligheid en output. Iedereen doet z’n uiterste best binnen z’n eigen mogelijkheden en wordt daarvoor gewaardeerd. Die wederzijdse waardering is heel belangrijk, maar ook een goede afstemming en gezamenlijke drive. Die is er, ik werk zelf niet voor niks 5 dagen per week terwijl ik er officieel maar 4 hoef. Dat zegt genoeg.”

Konnekt'os zomerevent

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens h...

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens het Ko...

Meet-up Maakindustrie smaakt naar m...

Op dinsdag 12 juni bundelden het MakeTec...

Het Goed wil een betere wereld acht...

‘Werk maken van hergebruik en een betere...
Bron: Storyhunter
Bron: Storyhunter
Bron: RTV Roermond
Bron: RTV Roermond
Bron: PJP Film en TV Producties
Bron: PJP Film en TV Producties
webdesign: Artis.