Iedereen verdient werk!
Workshops & Events
MVO-platform Midden-Limburg
Houvast voor talent
Founder- en partnership

DocCare zet Risse-medewerkers op innovatieve wijze in!

18 juli 2014

Sinds maart van dit jaar zijn Konnekt’os-partner DocCare en Risse Groep een innovatieve samenwerking gestart op het gebied van digitalisering. Samen scannen en digitaliseren zij alle inkomende post voor de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal. De scan-werkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers van Risse Groep. Maar liefst 6 medewerkers zijn elke ochtend al vroeg in de weer om honderden enveloppen te openen, te ontijzeren, uitsorteren, op volgorde te leggen met tabbladen ertussen en te scannen.
Het technische aspect (het daadwerkelijke digitaliseren) wordt vervolgens uitgevoerd door DocCare en korte tijd later verschijnen de stukken digitaal op het scherm van de gemeente-ambtenaren. Een ontwikkeling die waarschijnlijk snel terrein gaat winnen.

Hoe kijkt DocCare aan tegen deze bijzondere samenwerking?
Johan Scherpenborg, general manager DocCare: “Deze vorm van samenwerking is een win-win situatie voor alle betrokken partijen, om de volgende redenen:

  1. Risse Groep kan haar medewerkers inzetten op interessante werkvormen zoals scannen en documentvoorbereiding.
  2. De gemeenten realiseren een kostenbesparing in hun bedrijfsvoering en stimuleren hiermee ook de regionale werkgelegenheid.
  3. Het regionale netwerk van Risse Groep creëert afzetmogelijkheden voor het gezamenlijke dienstverleningsconcept van Risse Groep en DocCare.

Ondanks de korte periode van opstart verloopt de samenwerking tussen De Risse en DocCare positief en voorspoedig. Als er punten van verbetering zijn, wordt dit uitgesproken en van beide kanten constructief opgepakt. Nu is het zaak de klantenportefeuille en het aantal in te zetten medewerkers structureel uit te breiden.
DocCare en Risse Groep zullen hier samen de schouders onder gaan zetten.”    

 

Wat vinden de Risse-medewerkers ervan?
Nanda Vleeshouwers, projectbegeleider vanuit Risse Groep: “Deze repeterende werkzaamheden die veelal zittend kunnen worden uitgevoerd zijn heel geschikt voor onze medewerkers. Vooral vanwege de structuur en de nauwkeurigheid die nodig is. We zijn dan ook blij dat DocCare ze deze kans biedt. De medewerkers vinden het een uitdaging om te doen en voelen zich gewaardeerd. Sommigen van hen zijn zelfs zo enthousiast dat ze dit werk het liefst de hele dag zouden doen.”

Wat kunnen DocCare en Risse Groep voor ú betekenen?
Als het aan DocCare en Risse Groep ligt, gaat deze wens uitkomen. Beide partijen streven er samen naar om een volledige scanstraat in te richten, waarbij ook post, archiefstukken of andere documenten (facturen, klant-, personeels- of patientendossiers) voor bedrijven en instellingen worden gedigitaliseerd. Misschien wel voor úw bedrijf?
Er wordt nog gezocht naar nieuwe opdrachtgevers.
Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden? Neem dan contact op met:

 

 

 

Konnekt'os zomerevent

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens h...

MVO-rugzakjes goed gevuld tijdens het Ko...

Meet-up Maakindustrie smaakt naar m...

Op dinsdag 12 juni bundelden het MakeTec...

Het Goed wil een betere wereld acht...

‘Werk maken van hergebruik en een betere...
Bron: Storyhunter
Bron: Storyhunter
Bron: RTV Roermond
Bron: RTV Roermond
Bron: PJP Film en TV Producties
Bron: PJP Film en TV Producties
webdesign: Artis.