Genomineerden Konnekt’os MVO Prijs

Op woensdag 17 april zal de winnaar van de MVO Prijs 2024 bekend worden gemaakt tijdens het voorjaarsevenement van Konnekt’os op een spectaculaire plek in de Gemeente Maasgouw. Dit zijn de drie genomineerden in willekeurige volgorde.

  • Heerschap Groep
    Met 7 Albert Heijns en een bakkerij is Heerschap Groep verantwoordelijk voor maar liefst 872 banen in Weert, Nederweert, Roggel en daar omheen. Achter de schermen voert de organisatie een succesvol en inclusief HR beleid. Wat inhoudt dat iedereen welkom is, er talloze ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden zijn en er extra begeleiding is voor mensen met een hulpvraag. Heerschap Groep staat midden in de maatschappij en geeft veel terug aan de lokale gemeenschap, bijvoorbeeld door ondersteuning van 76 sport-, scouting- en carnavalsverenigingen.

“Leuk weetje: als je bij Heerschap Groep werkt, plannen ze je werktijden buiten sport of hobbytijden.”

  • Het Goed
    Voor een prikkie écht mooie spullen kopen. Dat kan bij Het Goed in Roermond, in de volksmond ‘de kringloopwinkel’. Van alle genomineerden werkt hier het hoogste percentage mensen met een begeleidingsbehoefte. Het duurzame aspect, de innovatie slag die ze gemaakt hebben om hun aanbod nog aantrekkelijk te maken en de tijd en moeite die ze bedsteden aan het ontwikkelen en welzijn van hun medewerkers maakt ze kanshebber voor de prijs.

“Het Goed maakt tweedehands spullen weer aantrekkelijk en staat bekend om intensieve begeleiding van haar medewerkers. Daarmee zet ze zichzelf op de kaart als eigentijdse, inclusieve werkgever.” 

  • Vermaat – La Place
    Onder Vermaat vallen de La Place restaurants. Ook die in Roermond die specifiek voor deze prijs genomineerd is. Inclusie is iets wat je in alle lagen van de organisatie voelt. Iedereen moet gelijke kansen krijgen en zich welkom voelen. Daar hangen doelen aan als een evenwichtig gendermanagementteam in 2027, gelijke kansen voor vrouwen op alle niveaus en het bevorderen van sociale, economische en politieke inclusie voor iedereen, ongeacht achtergrond of status.

“De kunst van La Place is dat ze statushouders meteen mee hebben laten draaien in het restaurant. Eerst achterin de keuken om de taal en handelingen te leren. Later voort bij de klanten. En dat van de smoothiebar en de belegde broodjes tot de vleesgerechten en naar de koffiecorner. Volledig Nederlands hoef je er niet te spreken, dat komt vanzelf wel als je de wil hebt om te werken en te leren. Subliem!”

——————————————–

Over de Konnekt’os MVO Prijs
Een eervolle verdienste die een belangrijk, maatschappelijk thema op de kaart zet. Want als ‘meest inclusieve werkgever van Midden-Limburg’ laat de winnaar iedereen meedoen in haar organisatie. Of iemand nu hoog-, laag-, of helemaal niet opgeleid is. Wat extra hulp en begeleiding nodig heeft bij het vinden en houden van werk. Of de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig is. De titeldrager kijkt verder dan prestaties, vraagt niet naar het gat in een cv en focust op de persoon achter de sollicitant in plaats van enkel de brief. En ‘t belangrijkst: ziet talent en creëert mogelijkheden.